Wat is Radiesse?

Radiesse is een dermaal vulmiddel dat hoofdzakelijk wordt gebruikt voor esthetische doeleinden, met als belangrijkste toepassingen:

Volumeverbetering: Radiesse wordt gebruikt om volume toe te voegen aan specifieke gebieden van het gezicht, zoals rimpels en plooien. Het vulmiddel helpt bij het opvullen van verlies aan volume, wat vaak natuurlijk voorkomt met veroudering.

Rimpelcorrectie: Het wordt ingezet om de verschijning van bepaalde soorten rimpels en plooien te verminderen, zoals nasolabiale plooien (van de neus naar de mond) en marionetlijnen (rond de mond).

Gezichtscontourverbetering: Radiesse kan worden gebruikt om gezichtscontouren te verbeteren en te verfijnen, waardoor een jeugdiger uiterlijk ontstaat.

Wat Radiesse onderscheidt van sommige andere vulmiddelen, is de stimulatie van collageen productie. Naast het onmiddellijke volume effect, stimuleert

Radiesse het lichaam om natuurlijk collageen aan te maken op de injectieplaatsen. Dit kan bijdragen aan langdurige resultaten, omdat het niet alleen opvult, maar ook de natuurlijke regeneratieve processen van de huid bevordert.

Consult met dokter Paulien Hilven
Bespreking geschikte behandeling
Radiesse filler
Vult volume en verzicht matige tot diepere rimpels

Radiesse wordt geïnjecteerd met behulp van een canule of een dunne naald, en alle details worden besproken met de arts. Het effect van de behandeling is onmiddellijk zichtbaar, maar in de weken na de behandeling zal het resultaat zich verder verbeteren.

De duur van het effect is afhankelijk van de huidconditie en levensstijl, aangezien het verouderingsproces niet volledig stopt door deze behandeling. We raden aan om 1-2 keer per jaar een enkele behandeling te ondergaan om het resultaat te behouden. Dit kan worden gecombineerd met maandelijkse tot 6-wekelijkse huidverbeterende behandelingen om de huid gezond te houden. Het is raadzaam om gezichtsbehandelingen uit te stellen tot net voor de behandeling of minstens 14 dagen erna.

Direct na de behandeling kan de huid enige roodheid en zwelling vertonen, en blauwe plekken kunnen ontstaan. Deze bijwerkingen zullen snel verdwijnen en kunnen gemakkelijk worden gecamoufleerd met make-up. We raden aan om binnen 14 dagen na de behandeling geen andere gezichtsbehandelingen te boeken.