Waarom een esthetische behandeling voor rimpels of versteviging?

Merk je diepe groeven of storende rimpels op? Heb je last van lippen die niet symmetrisch zijn, mondhoeken die omlaag hangen, of een vermoeide uitstraling? In bepaalde gevallen kunnen botuline toxine, beter bekend als botox, en fillers de enige effectieve oplossing zijn om deze zorgen aan te pakken, en ze kunnen zelfs een opvallend verjongende transformatie bieden.

Botox

In een spierontspanner zitten neurotoxines geproduceerd door een type van bacteriën, Clostridium botulinum genoemd. Bij de behandeling van rimpels, wordt er een gezuiverde vorm hiervan in kleine, gecontroleerde dosissen geïnjecteerd. Op deze manier is het gebruik van dit toxine erg veilig en effectief in het relaxeren van overmatige spiercontracties.

Door de activiteit in de onderhuidse mimische spieren te blokkeren met deze spierontspanner, kan de spier ook geen rimpel meer veroorzaken in de huid waardoor deze zich ontspant. Daardoor ontstaan er geen dynamische rimpels meer, die later kunnen blijven bestaan als statische rimpels.

Fillers

Fillers zijn ontwikkeld voor esthetische gezichtsbehandelingen om effectief ongewenste rimpels te verminderen, de gezichtscontour te verbeteren en het volume te herstellen. Denk onder andere aan de neuslippenplooien, afhangende mondhoeken, het vergroten van de lippen, de lijntjes in de bovenlip, of het accentueren van jukbeenderen.

Fillers zijn een zachte gel op basis van gestabiliseerd hyaluronzuur, een suikermolecuul dat van nature voorkomt in bijna alle levende organismen. Het bindt water en werkt als smeermiddel in de gewrichten. Het zorgt voor het transport van bouwstoffen en regelt de waterhuishouding van de huid.

Profhilo

Deze innovatieve behandeling pakt tekenen van veroudering aan door de huid van binnenuit te hydrateren en te verstevigen. Onze unieke formule, met puur hyaluronzuur, verbetert de huidtextuur, vervaagt fijne lijntjes en geeft een jeugdige gloed. Profhilo stimuleert de onderliggende vetlaag, verstevigt gezichtscontouren zonder opvulling of chirurgie.

Profhilo is een subtiele, natuurlijke verjonging, ideaal voor wie de stap naar fillers te groot vindt. Ervaar de transformatie en herontdek de jeugdige uitstraling van uw huid.

Profhilo vult niet alleen fijne lijntjes op, maar is ook geschikt voor het opvullen van diverse gebieden in het gelaat, zoals wangen, kaaklijn, en jukbeenderen. Daarnaast is het veelzijdig inzetbaar voor het lichaam, waardoor het ideaal is voor het verbeteren van de huidtextuur op plaatsen zoals handen, armen, buik en decolleté.

Ontdek de uitgebreide mogelijkheden van Profhilo en geef zowel uw gelaat als lichaam een frisse, jeugdige uitstraling.

Radiesse

Radiesse is een dermaal vulmiddel dat hoofdzakelijk wordt gebruikt voor esthetische doeleinden.

Volumeverbetering: volume toevoegen aan specifieke gebieden van het gezicht, zoals rimpels en plooien. Het vulmiddel helpt bij het opvullen van verlies aan volume, wat vaak natuurlijk voorkomt met veroudering.

Rimpelcorrectie: verminderen van bepaalde soorten rimpels en plooie, zoals nasolabiale plooien (van neus naar mond) en marionetlijnen (rond mond).

Gezichtscontourverbetering: gebruik om gezichtscontouren te verbeteren en te verfijnen, waardoor een jeugdiger uiterlijk ontstaat.
Wat Radiesse onderscheidt van sommige andere vulmiddelen, is de stimulatie van collageen productie. Naast het onmiddellijke volume effect, stimuleert Radiesse het lichaam om natuurlijk collageen aan te maken op de injectieplaatsen. Dit kan bijdragen aan langdurige resultaten, omdat het niet alleen opvult, maar ook de natuurlijke regeneratieve processen van de huid bevordert.

Dr. Paulien Hilven is een erkend plastisch, reconstructief en esthetisch chirurg.

Opleidingen

Bachelor in de Geneeskunde, met grootste onderscheiding afgestudeerd, aan de Universiteit Hasselt (2008-2011).
Master in de Geneeskunde, met grote onderscheiding afgestudeerd, aan de Katholieke Universiteit Leuven (2011-2015).
Master na Master in Specialistische Geneeskunde, afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Leuven (2015-2021).

Klinische ervaring

Zelfstandig georganiseerde klinische stage, vrijwillig, in Bukavu, Oost-Congo (4 weken in augustus 2011): rol als projectleider; oprichten van fundraising en meevolgen tijdens operaties en consultaties.

Vrijwillige stage Heelkunde op de dienst Plastische en reconstructieve heelkunde te UZ Leuven (juli – augustus 2013).

Vrijwillige stage Heelkunde op de dienst Plastische en reconstructieve heelkunde te Jessa Ziekenhuis in Hasselt (september – december 2013).

Stage Heelkunde in het Leids Universitair Centrum (LUMC), Leiden, Nederland (januari – april 2014).

Coassistent op de dienst Plastische, reconstructieve en esthetische heelkunde te UZ Leuven (augustus 2014 – juli 2015).

Assistent op de afdelingen Algemene heelkunde, cardiale heelkunde, vaatheelkunde en orthopedie in het Jessa Ziekenhuis Hasselt (augustus 2015 – juli 2017).

Assistent op de dienst Plastische en reconstructieve heelkunde in het Jessa Ziekenhuis Hasselt bij de ingrepen van Prof. Dr. Paul Julien Guelinckx (1-2 dagen per week) (juli 2016 – juli 2017).

Assistent op de dienst Plastische en reconstructieve heelkunde in UZ Leuven bij Prof. Dr. Jan Vranckx (augustus 2017 – juli 2018).

Assistent plastische en reconstructieve heelkunde in het pediatrisch ziekenhuis Great Ormond Street Hospital te Londen, gekend voor plastische en reconstructieve heelkunde bij kinderen (augustus – september 2018).

Assistent plastische en reconstructieve heelkunde in the Royal Free London Hospital te Londen (oktober 2018 – juli 2019).

Assistent plastische en reconstructieve heelkunde op de dienst Plastische en reconstructieve heelkunde in UZ Leuven bij Prof. Dr. Jan Vranckx (augustus 2019 – juli 2021).

Bijkomende subspecialisatie in neuscorrecties (rhinoplasties) bij Prof. Dr. Peter Hellings te UZ Leuven (augustus 2021 – januari 2022).