Storende rimpels, wat nu?

Door het bewegen van onze mimische spieren onderhuids in het gelaat trekken we rimpeltjes in de huid van het gelaat. Als deze enkel bij spieractiviteit te zien zijn, spreken we over dynamische rimpels.

Rimpels die ook te zien zijn bij een gelaat “in rust” zijn statische rimpels. Deze rimpels zijn meestal groter en dieper en langer bestaand dan de dynamische rimpels en vragen dus mogelijk een iets intensievere behandeling.

Consult met dokter Paulien Hilven
Bespreking geschikte behandeling
Spierontspannende injecties 3 zones
Keuze uit voorhoofd, frons, kraaienpootjes, wenkbrauwlift
Spierontspannende injecties 2 zones
Keuze uit voorhoofd, frons, kraaienpootjes, wenkbrauwlift
Spierontspannende injecties 1 zone
Keuze uit voorhoofd, frons, kraaienpootjes, wenkbrauwlift
Lipflip
Meer volume
Gummysmile
Vermindering zichtbaar tandvlees

In een spierontspanner zitten neurotoxines geproduceerd door een type van bacteriën, Clostridium botulinum genoemd. Bij de behandeling van rimpels, wordt er een gezuiverde vorm hiervan in kleine, gecontroleerde dosissen geïnjecteerd. Op deze manier is het gebruik van dit toxine erg veilig en effectief in het relaxeren van overmatige spiercontracties.

Door de activiteit in de onderhuidse mimische spieren te blokkeren met deze spierontspanner, kan de spier ook geen rimpel meer veroorzaken in de huid waardoor deze zich ontspant. Daardoor ontstaan er geen dynamische rimpels meer, die later kunnen blijven bestaan als statische rimpels.

De spierontspanner is een volstrekt veilig product als er deskundig wordt mee omgesprongen.

De rimpelbehandeling gebeurt tijdens een raadpleging bij Schoonheidssalon Ellen. De arts bespreekt met u op welke plaatsen een injectie het meeste effect gaat hebben. De prikplaatsen kunnen worden aangeduid met een potlood. Er kunnen foto’s genomen worden om het effect in de toekomst op te volgen.

Vervolgens wordt uw gelaat ontsmet. De arts bereid het product uit de flacon en trekt dit op in een spuit met een zeer fijne naald. Tenslotte krijgt u een prikje op de vooraf aangeduide plaatsen. Het prikken is licht storend maar zeer aanvaardbaar.

Onmiddellijk na de inspuitingen mag u naar huis toe. Er kan een koude kompres op de behandelde zones geplaatst worden.

Het effect van spierontspannende injecties blijft 3-6 maanden.

Vanaf de volgende dag mag er weer make-up aangebracht worden. Soms kan er een blauw plekje aanwezig zijn. Dit verdwijnt snel. Vermijd een aantal dagen druk op het behandelde gebied en vermijd blootstelling aan zonlicht in geval van een blauwe plek.

Na de behandeling dient u het behandelde gebied niet te masseren. Intensieve inspanning, warm weer, zonnebaden worden afgeraden gedurende de eerste 48 uren na de behandeling. Dit omdat warmte de bloedstroom verhoogt en hierdoor een ongewenste verspreiding van de spierverslapper kan veroorzaken waardoor deze sneller uitgewerkt is. Verder wordt het gebruik van sauna en stoombad de eerste week na de behandeling afgeraden.

De werking van het product is merkbaar na een 4- tal dagen. U zal zien dat het moeilijker wordt om bepaalde spierbewegingen uit te voeren. Dit effect neemt toe tot twee weken na de injectie en houdt een 3-tal maanden aan, afhankelijk van de activiteit in de behandelde spieren. Als u bijvoorbeeld zeer expressief bent, zet u deze spieren hard aan het werk en kan het product sneller uitgewerkt zijn. Dit kan opgelost worden door bij een volgende behandeling de dosis op te drijven.

Indien u op tijd een nieuwe behandeling laat uitvoeren en dus de spier niet de tijd geeft om terug volledig in kracht toe te nemen, zult u merken dat het interval tussen twee behandelingen groter zal worden. In het begin kan het effect dus minder lang duren, doch dit betert na een paar behandelingen. Daarom is het belangrijk om de volgende behandeling in het begin niet langer dan drie maanden uit te stellen, zo niet zullen de rimpels onverbiddelijk opnieuw voorkomen.